Bijles Wiskunde en Bepaling van het Leerniveau e-mail Telefoon: 0528 - 391919

Bijles Wiskunde
De bijlessen
Wiskunde zijn bedoeld voor leerlingen van het VMBO, MBO, HAVO en VWO, maar zijn ook toegankelijk voor volwassenen. Vooraf en tijdens de bijlessen Wiskunde wordt steeds - zonder extra kosten - het KOBTAS instrument ingezet. Hieronder vindt u extra informatie over dat instrument: wat het inhoudt en waarvoor het gebruikt wordt.
Doelgroep: De bewoners van de Gemeenten De Wolden, Hardenberg (West), Ommen (Noord), Dalfsen (Noord), Staphorst, Meppel (Oost) en omgeving - de inwoners van Alteveer, Ansen, Balkbrug, Berghuizen, Bloemberg, De Meele, De Stapel, De Wijk, Dedemsvaart, Drogteropslagen, Echten, Eursinge, Fort, Grootoever, Halfweg, Kerkenveld, Koekange, Koekangerveld, Lankhorst, Linde, Nieuwleusen, Ommerschans, Oosteinde, Ouid-Avereest, Pieperij, Punthorst, Rogat, Rouveen, Ruinen. Ruinerwold, Ruitenveen, Schiphorst, Schuttershuizen, Staphorst, Veeningen, Vinkenbuurt, Witharen, IJhorst en Zuidwolde.

Bepaling van het Leerniveau (KOBTAS) - om na te gaan of en waarvoor bijlessen nodig zijn
Doelgroep: Iedereen in Nederland en Vlaanderen met een e-mail adres.
Om er achter te kunnen komen waarom mensen problemen hebben met het oplossen van b.v. specifieke wiskunde problemen en waar de knelpunten of achterstanden zitten, kan men instrumenten of testen gebruiken. Een doeltreffend instrument is de KOBTAS, waarmee het zgn. leerniveau bepaald kan worden, dat nodig is om de desbetreffende problemen aan te kunnen [ raadpleeg evt. ook de leren.pagina.nl ]. Het stelt ons in staat om eenvoudig en snel te achterhalen over welk (leer)niveau mensen beschikken t.a.v. een specifiek onderwerp. Daarmee is ook direct duidelijk waar de knelpunten zitten en waarop mogelijke bijlessen gericht moeten zijn.
Hulp, ondersteuning en advies hierover kunt u opvragen door het sturen van een e-mail. De kosten bedragen slechts 8 Euro. U of uw kind geeft aan over welk onderwerp of (leer)probleem het gaat. U ontvangt daarna een vragenlijst. Die stuurt u ingevuld via e-mail terug. Uw gegevens wordt verwerkt en dat leidt tot een overzicht, dat u wordt toegezonden. Dat overzicht bevat per (deel)onderwerp het leerniveau waarover u of uw kind beschikt voor het betreffende "leergebied" of probleem. Tevens ontvangt u daarbij een advies. Er is inmiddels veel ervaring opgebouwd voor het vak Wiskunde. Het instrument is echter ook goed bruikbaar voor andere (school)vakken.

Extra Informatie
De docent is werkzaam in het voortgezet onderwijs (sinds 2000 in Den Haag en vanaf 2008 in Emmen). Hij geeft al sedert de jaren 70 bijlessen in onder meer de vakken Wiskunde, Nederlands en Engels alsmede computer cursussen (vanaf 1986). De bijlessen vinden plaats bij u thuis of in het buurtschap "De Bloemberg" in het Reestdal, Tel: 0528 - 391919, e-mail . De kosten: 30 euro per uur. Wilt u meer weten over "De Bloemberg" of over de gemeente "De Wolden" dan kunt u de volgende site raadplegen: De Wolden .