B&B 't Woudsebos - Info over Ruinen:
Over de Boswachterij en het Familiepad

Boswachterij Ruinen

De Boswachterij Ruinen is eenvoudig te bereiken vanuit B&B 't Woudsebos: rijdt de Bloemberg af en vervolgens in het verlengde daarvan ook de Stapelerweg tot aan een T-kruising. Sla daar rechts af en sla na 100 m linksaf (richting Koekange). Volg de weg tot aan de volgende T-kruising en sla daar rechtsaf. U zit nu op de weg naar Echten. Daarbij passeert u aan uw rechterhand achtereen volgens Restaurant 'Boschzicht', Huis te Echten (Het Kasteel), Villa 'Tea Time' daarna een spoorovergang. Steek het spoor over en u komt op de Ruinerweg, u rijdt dan door Boswachterij Ruinen.


Ruinen Familiepad

Het 'Ruinen familiepad' vindt u als u het spoor bent overgestoken: na 1,5 km aan uw rechterhand; afslag Ruinerweg 12. Indien u die heeft gemist, dan kunt u ook kiezen voor de volgende afslagen, die u na 100, 200 en 300 m tegen komt.
Het 'Ruinen familiepad' is bijzonder, omdat het toegangelijk is gemaakt voor mensen met wandel- en kinder-wagens, voor rolstoel-gebruikers alsmede voor langzame lopers. Er zijn langs het pad overal riante zitplaatsen aanwezig plus een overdekte zitschuur. Fietsers zijn er niet toegestaan ook al lijkt het pad op een verhard fietspad. Een aanrader !