Terug: Informatiekunde
Terug: Greek Page

Je eerste Griekse tekst schrijven met Word

Als je een beetje thuis bent in Oud Grieks of in Modern Grieks, dan is het handig als je die tekst ook thuis zou kunnen maken en printen. Maar hoe doe je dat ?

Begin met je toetsenbord

Je toetsenbord zelf tweetalig maken is het makkelijkste. Dat kun je doen op de volgende manier . Als je toetsenbord ook door anderen gebruikt wordt, dan kun je het niet zonder meer gaan veranderen. Je kunt wel iets anders doen. Gebruik plak-etiketten of stickers en plak die op de lettertoetsen. Op de toets van de Q plak je een sticker, waarop je schrijft "theta" of gewoon θ. Misschien is het nog handiger om er op te zetten Q + Θ. Op de toets van de W plak je een sticker met ω erop, etc. Het volledige overzicht van al je lettertoetsen staat onderaan deze pagina.

Start het programma Word

De tekst die je wilt maken, kun je nu simpelweg intypen. Het gebruik van hoofdletters gaat ook goed. Wat je nu nog moet doen is het lettertype "symbol" kiezen. De tekst die je nu te zien krijgt is volledig Grieks en je ziet ook echte alpha's en beta's - zoals de bedoeling was.

Overzicht van de lettertoetsen

q w e r t y u i o p
θ ω ε ρ τ ψ υ ι ο π

. a s d f g h j k l
. α σ δ φ γ η ? κ λ

... z x c v b n m ... ...
... ζ ξ χ ? β ν μ ... ...