Terug

De nieuwe Teleware over het World Wide Web

Het internet, we kunnen er bijna niet meer omheen. Maar wat is het precies? Is het internet hetzelfde als het WWW? Hoe werken websites en kan ik er zelf één maken? Met de nieuwe Teleware op Telewijs krijg je antwoord op deze vragen en kom je alles te weten over het World Wide Web.

In de interactieve lesmodule Teleware over het World Wide Web maakt Maaike van Telewijs je wereldwijs over alles wat met het WWW te maken heeft. In het onderdeel 'Wat is het?' wordt op bondige wijze uitleg gegeven over het Web, browsers en het zoeken op internet.

Reis in 'Geschiedenis' tweeëneenhalf duizend jaar terug in de tijd naar het oudst gevonden archief. Volg van daaruit de ontwikkelingen tot aan het World Wide Web van vandaag.

Als voorbereiding op het zelf maken van een internetsite, wordt in het onderdeel 'Techniek' uitleg gegeven over providers, URL's, HTML en plug-ins. Weet je na het lezen van de eerste drie onderdelen van de Teleware voldoende over het World Wide Web? Zet dan in het interactieve onderdeel je eigen homepage in elkaar.

Teleware

De Telewares bieden niet alleen lesmateriaal, maar ook tips en advies over het gebruik in de les. Het gebruik van Teleware is eenvoudig en het materiaal kan zowel on line als lokaal gebruikt worden. Er zijn Telewares over Buzzer, Voicemail, Telefonie, Internet, mobiele Communicatie, Spraaktechnologie en de nieuwste over het World Wide Web.

Op de Teleware-homepage staan naast de Telewares zelf ook een Docentenhandleiding, FAQ en een lesplan. Verder biedt de homepage voor elke Teleware links naar extra informatie. De Telewares en het docentenmateriaal worden ook in downloadbare vorm aangeboden.

Ga naar Teleware Home Page en ontdek alle mogelijkheden van dit veelzijdige lesmateriaal!

Telewijs

Telewijs gaat een onderdeel van het Educatiecenter vormen op de site van KPN Corporate. Het Educatiecenter is het online informatiepunt van KPN Telecom voor het onderwijs. Op KPN Corporate (www.kpn-corporate.com) vind je het Educatiecenter met praktische informatie over ICT-gebruik, internet in de les, een uitgebreide ICT- begrippenlijst, dagelijks nieuws en nog veel meer. Op heldere wijze worden onderwijs en ICT er met elkaar gecombineerd.