Terug naar Vakkenhoek: Engels


DE PAARDENFLUISTERAAR

Grace, Annie (Graces moeder) en Robert Graces vader) wonen in Chatham. Grace is helemaal gek op paarden, net als haar beste vriendin Judith. Ze hebben allebei een eigen paard en rijden altijd samen.

Het is winter, er ligt een dik pak sneeuw. Grace staat, net als Judith, vroeg op, want ze gaan samen paardrijden. Ze zadelen hun paarden op en gaan op weg. Onderweg krijgen ze een ernstig ongeluk, zodanig dat Judith en paard overlijden, Pilgrim (Graces paard) zo verwond is dat ze denken dat hij afgemaakt moet worden en Graces been geamputeerd moet worden.

Na een lange tijd in het ziekenhuis gelegen te hebben mag Grace naar huis. Ze kan maar niet accepteren dat dat ongeluk nou net haar en haar vriendin moest overkomen.

Annie las in de bibliotheek iets over paardenfluisteraars en zag ook de naam Tom Booker erbij staan. Tom Booker was bereid het paard te helpen dus Pilgrim, Grace en Annie gingen naar Montana. Tom, Grace en Annie werden goede vrienden. Tom en Annie werden zelfs verliefd op elkaar. Op dat moment kwam Robert tussen beide, want hij kwam ook naar Montana. Toch kregen Tom en Annie stiekem een relatie.

Het ging steeds beter met Pilgrim. Hij zal nooit helemaal de oude worden, maar z'n wonden waren snel genezen en psychisch ging het ook al beter. Na ongeveer zeven maanden in Montana is Pilgrim weer helemaal de oude. Grace kan langzaamaan weer op Pilgrim rijden.

Op een dag willen Grace en Annie naar Pilgrim kijken, maar hij is er niet. Ze roepen Tom en gaan samen Pilgrim zoeken. Ze vonden hem vechtend met een ander paard. Tom wil ze uit elkaar halen, maar de benen van het paard komen op Toms hoofd terecht en Tom overlijdt.

Voordat het gevecht van de twee paarden plaatsvond was er een afscheidsfeestje, want Grace, Annie, Robert en Pilgrim gingen weer naar huis. Annie en Tom hadden met elkaar gepraat en waren het met elkaar eens, geen contact meer met elkaar op te nemen, want Annie hield te veel van Robert om bij hem weg te gaan. Tom was heel erg verdrietig.

Normaal had Tom makkelijk het paard kunnen ontwijken, maar om de een of andere reden wou hij dat niet. Misschien was hij zo verdrietig om Annie dat hij niet anders kon. Z'n dood was in ieder geval erg bijzonder en waarschijnlijk de dood die hij wou.

Met Pilgrim, Grace, Annie en Robert gaat alles goed, natuurlijk missen ze Montana en de mensen die daar wonen, ze leren allen leven met de situatie en accepteren wat er gebeurd is. Ze proberen alle vier hun leventje weer op te pakken.

BOEKVERSLAG.

VOORAF:

-Ik heb dit boek gekozen, omdat ik de film ook al gezien had en dus wist dat ik het verhaal fantastisch zou vinden.

-De omslag toont een donker en grauw landschap met daarvoor de schim van een paard.

-Mijn verwachtingen waren dat het een fantastisch boek zou zijn. Ik had gelijk.

TITEL:
-In het boek is er een man en hij wordt paardenfluisteraar genoemd, omdat hij veel paarden beter kan maken d.m.v. fluisteren.

SCHRIJVER:

-Zover ik weet heb ik geen andere boeken van deze schrijver gelezen.

-n.v.t.

GENRE:

-Het is een emotionele roman vol liefde en beproeving.

-Het is een erg zielig verhaal over een paard dat op sterven ligt en ook over een man en een getrouwde vrouw die meer voor elkaar gaan voelen dan alleen vriendschap. Ze worden op de proef gesteld.

KORTE INHOUD VAN HET VERHAAL:

-Zie samenvatting.

-Het gaat over een paard dat op sterven ligt en snel gered moet worden en over een relatie die geen stand kan houden.

HOOFDPERSONEN:

-De hoofdpersoon is Grace. Grace heeft alles voor haar paard over. Paardrijden is haar leven.

-Ik heb ontzettend veel respect voor Grace en ik bewonder haar om haar doorzettingsvermogen.

BIJFIGUREN:

-Annie en Tom.

-Annie is de moeder van Grace en Tom is de paardenfluisteraar.

RUIMTE:

-In Chatham en Montana.

-Mensen zoals nu.

-Het had zich in een andere plaats met veel platteland kunnen afspelen en bij mensen die erg van paarden houden.

TIJD:

-In deze tijd, dat voel ik.

-Nee.

WERKELIJKHEID OF FANTASIE:

-Ja, want het is een verhaal gebaseerd op de werkelijkheid.

VERTELLER:

-Een alwetende verteller.

-Ik volg het verhaal door Graces ogen.

WAARDERING:

-Ik geef dit boek een 10, omdat dit boek gewoon perfect is.

-Ja, want ik interesseer mij voor paarden.

-Ik begrijp het verhaal goed.

-Ja, want je weet van tevoren niet hoe het afloopt.

-Pilgrim, omdat hij zo ontzettend is gehecht aan Grace.

-Ja, zeker weten.

-Dat weet ik nog niet.

VERWACHTING:

-Ja, beter zelfs.

-Ja, over paarden.

-Nee.