Terug naar Informatiekunde

OEFENTOETS 1, Vervolg
Deze Toets is vooral gericht op "Rekenen" en op het kunnen gebruiken van "Reken Formules". De toets dient als voorbereiding op de Excel Toets, Module 1. Bekijk het plaatje, dat hieronder staat. De bedoeling is, dat je dat zelf gaat maken in Excel.
Onderdelen zijn: cellen samenvoegen (rij 1 en 2), kleuren gebruiken (rij 4 en kolom B), randen maken, getallen (= de zwarte) berekenen met een formule [ vermenigvuldigen van de getallen in rij 4 met getallen in kolom B ].

Als je bestanden kunt downloaden op je schoolcomputer, dan is het handiger om het Excel-bestand zelf te downloaden. Dat kun je hier ophalen. Het bestand ziet er hetzelfde uit als het plaatje hierboven.
EXTRA (1): Lees de opdracht, die in de tweede rij staat. DUS: verander de getallen in de vierde rij, zodat je de tafels krijgt van 11 tot en met 20 [ De formules, die al in het Excel bestand staan, zorgen voor de berekening; die hoef je dus NIET aan te passen ].
EXTRA (2): Verander overal de formules: vervang het symbool * door het symbool / [ in plaats van vermenigvuldigen, ga je nu dus delen ].