Terug

Hardware

Het duidelijkste verhaal over wat "hardware" is en wat er allemaal onder valt, kwam ik ooit tegen in een uitgave van de Consumentenbond - op te vragen in Den Haag, telefoon: 070-4454545. De versie waarop ik doel was de Consumenten PC-gids uit 1997, maar er zal inmiddels vast wel een nieuwere versie zijn.

Men gaat uitgebreid in op de volgende zaken:

Daarbij wordt duidelijk weergegeven waar je op moet letten, als je een bepaalde hardware configuratie wilt hebben en of die dan aansluit bij wat je op je computer wilt doen. Bij processors is het aantal megaherz (MHz) van belang, bij intern geheugen het aantal megabytes (MB), bij de harddisk het aantal gigabytes (GB), etc.. Ook dat wordt allemaal goed uitgelegd in de Consumenten PC-gids.

Ook in het tijdschrift CT, van januari-februari 2000 staat veel informatie over hardware en hardware configuraties. Zie ook de website www.ct.nl

Een overzicht met hardware configuraties kwam ik ook tegen in het tijdschrift Computer Totaal, van januari 2002 op pagina 94 en 95. Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar hardware@computertotaal.nl.