Terug

Bestanden kwijt ?

Door een ongelukje of een crash is het mogelijk dat je je bestanden niet meer kunt vinden. Om dit in de toekomst te voorkomen, kun je wel wat maatregelen nemen. Zie onder: "Je bestanden beveiligen"

Je kunt verder nog het volgende doen.

  1. Kijk onder "instellingen" als je bestand een "verborgen bestand" is. Je krijgt het weer te zien zodra je onder "instellingen" opgeeft "alle bestanden weergeven".
  2. Kijk in de "prullenbak". De kans is groot dat je het daar kunt vinden.
  3. Ga naar StartMenu en kies voor "Uitvoeren". Type in: SCANDSKW gevolgd door ENTER. Kies nu voor "Geavanceerd". Vink daar aan: Naar bestanden converteren en type "Altijd" bij "Samenvatting weergeven". Bevestig met OK. Windows gaat op zoek naar fouten. Alleen als die gevonden worden (zie de samenvatting die je krijgt), dan kun je proberen om je zoekgeraakte bestanden op te sporen. Daarbij moet je kijken in CHK-bestanden. Ga nu opnieuw naar StartMenu en kies voor "Zoeken" en daarna "Bestanden of Mappen". Type in: *.CHK gevolgd door ENTER. Windows gaat nu zoeken naar alle bestanden, die eindigen op CHK. Worden die gevonden dan moet je op de datum letten. Als de crash gisteren plaats vond, dan kijk je alleen in CHK-bestanden van gisteren. De kans is overigens niet groot dat je alles terug vindt.