Terug naar Informatiekunde


Excel-bestanden of -grafieken printen

Het printen van Excel-bestanden kan problemen opleveren. Het resultaat is in veel gevallen helemaal niet naar wens. Twee situaties komen vaak voor. Ten eerste: wat op een pagina moet komen, staat op twee of meer pagina’s. Ten tweede: het duidelijke patroon van afgebakende cellen, zie je wel in je Excel-bestand, maar niet in je printje. Voor beide problemen is echter wel een oplossing aanwezig.

Printen van de tekst plus de zgn. rasterlijnen is meestal het duidelijkste. Ga hier voor naar Bestand | Pagina instelling | Blad en zet "vinkjes" bij Rasterlijnen en ook bij Rij- en Kolomkoppen. Druk daarna op de OK-knop. Maak daarna de rasterlijnen zwart. Ga naar Extra | Opties | Weergave | Kleur en kies voor "zwart". Klik daarna op de OK-knop.

De voorbereiding heb je nu gehad. Voor het printen zelf, ga je als volgt te werk:

Je kunt kiezen voor verkleinen of aanpassen om alles op een A4-tje te krijgen. Als je dat wilt kijk dan ook of "liggend" "staand" iets uitmaakt. Dat hangt af van de hoogte en breedte van je tekst. Is je tekst erg breed, kies dan voor "liggend". Nu kun je zonder problemen printen.

In plaats van "rasterlijnen" kun je ook van tevoren "randen" maken, waar je dat wilt. Informatie hierover vind je hier .