Terug

Voor de experts

Voor de beginners

1) Maak een snelkoppeling op je bureaublad naar een willekeurig bestand uit de map "Windows" door het zelf invoeren van een pad. Kies voor het bestand "Wolken.bmp" uit de map "C:\Windows" OF hij staat onder: C:\WINNT\system32. Ga ook na of de snelkoppeling werkt.

...

Maak nu ook een snelkoppeling naar een programma zoals b.v. "Excel" of naar een kaartspel als "FreeCell".

1) Klik ergens op je bureaublad met de rechter muisknop. Kies voor nieuw en snelkoppeling. Zet daarna in het schermpje b.v.: C:\Windows\Wolken.bmp Je kunt ook een ander bestand nemen. ALS de weg via C en Windows NIET klopt, dan heb je de weg C:\WINNT\system32 nodig om bij Windows te komen. Check nu de snelkoppeling die je gemaakt hebt door er op te klikken. Je moet direct uitkomen bij het gekozen bestand - in dit geval kom je uit bij "Paint".

Maak nu ook een snelkoppeling op je bureaublad, die je direct naar Excel brengt. Ga nu eerst naar Start | Programma's en klik op Excel met je rechter muisknop. Kijk onder "Eigenschappen" en je ziet een lange zin staan. Die moet je gebruiken [ = zelf invoeren ].

2) Maak op je bureaublad de map "Klas2" en vul hem daarna met alles wat in de map "Mijn Documenten" staat.

2) Gebruik opnieuw je rechter muisknop op je bureaublad, kies voor "nieuw" en daarna map. De map die je nu maakt moet de naam krijgen "Klas2". Ga daarna naar "Mijn Documenten" en kies voor "Alles selecteren" en daarna "Kopieren". Ga terug naar "Klas2" en kies "Plakken".

3) Verander de namen van enkele bestanden die in de map "Klas2" staan. Verander daarna ook de naam van de map "Klas2" en "Klas".

3) Klik op een bestand dat nu in de map "Klas2" staat met je rechter muisknop. Kies voor "naam wijzigen". Geef dat bestand een andere naam. Doe daarna hetzelfde met de map "Klas2". Verander de naam in "Klas".

4) Ga met de "Verkenner" naar de C en maak overal, waar dat kan, nieuwe mappen. Doe hetzelfde met F, G, etc..

4) Ga naar Start | Programma's | Verkenner (of zoek waar de "Verkenner" zit). Ga met de Verkenner naar C (= harde schijf) en maak nieuwe mappen. Doe dat ook op F, G, etc. etc.

5) Kopieer nu een aantal bestanden uit F, G en uit Windows naar de map "Klas".

5) Kopieer bestanden uit C:\Windows maar ook uit F en G naar de map "Klas". Als dat niet lukt maak dan kopietjes van bestanden uit de map "Mijn Documenten" en zet die in "Klas".

6) Sorteer alle bestanden, die in map "Klas" staan op naam. Verwijder daarna alle bestanden, die beginnen met de letters A tot en met K.

6) Open de map "Klas" en klik ergens op een leeg stuk met je rechter muisknop. Kies daarna voor "rangschikken" (sorteer alles op "naam"). Verwijder alle bestanden met een naam die begint met een A, B, t/m K.

7) Gooi nu de map "Klas" weg.

7) Verwijder de map "Klas" en alles wat er in zit.

8) Verander de instellingen van je beeldscherm (kies b.v. Wolken.bmp als achtergrond en wijzig ook de vormgeving). Verander ook de instellingen van je muis (die moet linkshandig worden).

8) Ga naar Start | Instellingen | Configuratie-scherm en verander de instellingen van je beeldscherm en van je muis. Maak de muis links-handig. Kies daarna voor "Beeldscherm" en voor "Vormgeving" en "Achtergrond". Op je bureaublad moet een mooi plaatje komen; bijvoorbeeld het plaatje Wolken.bmp OF een die jij zelf hebt gemaakt.