Terug


Powerpoint, vervolg

Met behulp van de korte uitleg over Powerpoint was het mogelijk om een eenvoudige presentatie te maken. In dit vervolg wordt aandacht besteed aan de "toeters en bellen", die je kunt gebruiken. Zo is het mogelijk om de tijd tussen dia's in te stellen, de volgorde te veranderen, bewegende teksten of letters te maken - en nog veel meer.

Het makkelijkste is: verschillende dia's te maken en pas later uit gaan zoeken welke je goed genoeg vindt. De mislukte dia's of de dia's met fouten, laat je gewoon zitten. Door op dia voorstelling te klikken, zie je ze achter elkaar - in een bepaalde volgorde. Op dat moment kun je vaak het beste kiezen, welke je wilt behouden en welke je niet meer wilt. Ga hiervoor naar Beeld en kies daarna voor "dia sorteerder". Je krijgt nu al je dia's bij elkaar op EEN scherm te zien. Door simpel klikken en slepen, kun je de volgorde aanpassen en de slechte dia's niet meer opnemen. Probeer het uit.

Markeren van een titel of een zin. Dat doe je als je meer beweging wilt of gekke effecten (animaties). Markeer eerst een woord of een zin met de muis. Gebruik daarna de rechtermuisknop en kies voor "animatie". Standaard zie je nu staan "Geen Effect". Dat moet je veranderen. Klik hiervoor op de pijl naast "Geen Effect" en je krijgt een overzicht te zien van talloze effecten. Kies er een en probeer het uit. Kies daarna een ander effect totdat je tevreden bent.

Sommige dia's staan vol met tekst terwijl andere dia's maar een woord of een zin bevatten. Probeer er achter te komen hoeveel seconden mensen nodig hebben om een dia te bekijken of te lezen. Schrijf dat ergens op. Als je dat voor al je dia's hebt gedaan, dan kun je de tijd per dia gaan instellen. Kies voor Dia Voorstelling en daarna voor Dia Overgang. Links onderaan kun je nu het aantal seconden invullen. Dat kun je per dia doen of voor alle dia's gelijktijdig. Er staat boven de ingestelde tijd een "vinkje" voor muis. Die kun je weghalen ALS je gekozen hebt voor een tijdsinstelling. Je hebt nu geen muis meer nodig om de volgende dia te zien te krijgen. Je kunt ook kiezen voor allebei. Soms is het toch makkelijk, als je het ook met de muis kunt regelen.


Terug