Terug

Een "Griekse" Macro maken in Word

Om de Griekse macro uit deze opdracht te kunnen maken, moet je eerst kijken of je in staat bent om tekens of symbolen te veranderen in iets anders. In Word kun je bij voorbeeld de A overal veranderen in een 1. Ga hiervoor naar "Bewerken" en kies daarna voor "Vervangen". Je ziet nu een scherm met: "Zoeken naar:" en daaronder "Vervangen door:".
Maak nu eerst een korte tekst waarin een aantal A's voorkomen en probeer het uit. Type de A in achter "Zoeken naar:" en type een 1 in achter "Vervangen door:". Als je dat gedaan hebt, kies je voor "Alles vervangen". Op dat moment wordt elke A veranderd in een 1. Pas als je dit kan, kun je de opdracht maken.

Opdracht
Maak een macro die de vele "onleesbare" karakters (in veel Griekse teksten op Internet) omzetten in normale "leesbare" alfa's, beta's, gamma's, delta's, etc.. Ga naar Word en kies voor "Nieuwe Macro". De macro kun je gewoon gaan maken - ook al heb je alleen een leeg A4-tje zonder een tekst. De macro uitproberen (= testen) - dat doen we later ! De bedoeling is om de "gekke" tekens uit deze website te veranderen in de tekens, die onderaan deze pagina staan.
Zodra je een macro hebt, die de "omzetting" mogelijk maakt, kun je ELKE Griekse website omzetten in een "leesbare" tekst. Het zou voor iedereen erg nuttig zijn, als JULLIE macro op elke school-computer wordt gezet. Alvast bedankt hiervoor.

Je hebt voor deze opdracht nodig:


Lijst met karakters die ontstaan na de "omzetting":
α β γ δ ε ζ η θ ι κ λ μ ν ξ ο π ρ σ τ υ φ χ ψ ω Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω

Er is nog een andere manier . Die kun je gebruiken, als je niets met Griekse websites wilt doen, maar een Griekse tekst in Word wilt zetten en uitprinten.